fbpx

Z!Nvolle vakantietips mobiele telefonie

4 juli 2016 Charl van Liempd Nieuws

Z!Nvolle tip 1 – Zet voicemail uit

Het luisteren van je voicemail in het buitenland is een duur grapje. Mocht je een Voicemail beluisteren in het buitenland, dan betaal je de normale internationale kosten. Luisteren naar een voicemail is dus even duur als met iemand bellen in het buitenland.

Z!Nvolle tip 2 – Zet dataroaming uit

Door deze uit te zetten maak je minder snel kosten zonder het door te hebben. Veel mensen vergeten deze uit te zetten en krijgen na de vakantie een hoge rekening op de deurmat.

Zorg dus ook dat automatisch updaten/synchroniseren uitstaat. Denk hierbij aan Facebook, Twitter en je e-mail. Hierdoor krijg je bijvoorbeeld niet het probleem dat je mobiel veel data gebruikt omdat er een update beschikbaar is van een bepaalde applicatie.

Z!Nvolle tip 3 – Gebruik zo veel mogelijk WIFI

WIFI is in veel restaurants en hotels gratis. Hierdoor maak je dus geen kosten als je even iets wilt opzoeken op internet.

Ga echter wel zo min mogelijk op openbare WIFI-netwerken. Deze zijn even gemakkelijk te gebruiken voor jou als voor hackers. Openbare netwerken zijn niet 100% veilig en probeer dus een WIFI-netwerk te gebruiken waar een wachtwoord voor nodig hebt. Er zijn veel plekken waar je aan bijvoorbeeld de ober moet vragen naar het WIFI wachtwoord, deze netwerken zijn een stuk veiliger.

Mocht je geen keus hebben en ga je toch op een openbaar WIFI-netwerk, verstuur dan geen privégegevens (zoals inlog- en bankgegevens).

Gebruik de applicatie ‘WIFI finder’ of ‘WIFI map’ om gemakkelijk naar een WIFI-netwerk te zoeken. Zorg wel dat deze applicatie al is gedownload voor je de grens over gaat!

Wat kan je allemaal met WIFI doen:

  • WhatsApp berichten versturen
  • WhatsApp bellen
  • Skypen
  • Facetime bellen met Apple producten
  • Internetten
  • E-mailen

Z!Nvolle tip 4 – Bel zo min mogelijk in het buitenland

Bellen in het buitenland is erg duur, zowel zelf bellen als gebeld worden. Mocht er een goede, snelle en beveiligde WIFI-netwerk tot je beschikking zijn, gebruik dan Skype, Facetime of bel via WhatsApp. Hierdoor maak je geen kosten en kan je heet thuisfront toch laten weten hoe het op bestemming is.

Mocht je toch willen bellen in het buitenland, vergeet dan niet de landcode voor het telefoonnummer te zetten. Bel je dus naar een Nederlands nummer, zet dan +31 voor het telefoonnummer wat je gaat bellen.

Gebeld worden is voordeliger dan zelf iemand bellen als je in het buitenland zit. Sms dus even naar een persoon of die jou wilt bellen, dit scheelt tot 50% in de kosten.

Z!Nvolle tip 5 – Verstuur zo min mogelijk Sms’jes in het buitenland

Gebruik in dit geval ook liever een WIFI-netwerk zodat je gebruik kan maken van WhatsApp of Facebook messenger.

Een SMS versturen is overigens wel een stuk voordeliger dan bellen. Dus heb je geen WIFI-netwerk in handbereik en je wilt iets laten weten aan een ander. Stuur in dat geval een Sms.

Z!Nvolle tip 6 – Maak ook geen onnodige kosten onderweg

Ga dus bijvoorbeeld niet navigeren met uw mobiel over de grens. Zorg dat de route thuis al duidelijk is en print een ouderwetse routeplanner uit. Dit scheelt veel in de kosten en ben je meteen goed voorbereidt op de reis.

Ook zijn boetes voor bellen tijdens het rijden ook erg duur geworden, ook in het buitenland. Neem dus een handsfree set mee voor in de auto, niemand wil de vakantie beginnen met een hoge boete.

Z!Nvolle tip 7 – Denk na over mogelijke diefstal/verlies

Sommige dingen heb je geen grip op en overkomt je gewoon, zoals diefstal. Vergeet bij diefstal of verlies van je mobiel niet om je simkaart te blokkeren. Dit zodat niemand anders gebruik kan maken van je telefoon.

Zorg dat je voor dat je op vakantie gaat belangrijke nummers op meerder plaatsen zijn opgeslagen. Mocht je mobiel worden gestolen heb je dus altijd nog een plek waar je deze nummers terug kan vinden. Denk bijvoorbeeld aan het telefoonnummer waarmee je je creditcard of bankpas kunt blokkeren.

Z!Nvolle tip 8 – Check de tarieven voor je vertrekt

Alle providers hebben vanaf 30 april 2016 de buitenlandse kosten verlaagd, zie hieronder:

Buitenland tarieven 2016 mobiele telefonie

Wanneer je veel gebruik gaat maken van je Smartphone in het buitenland, dan is nog steeds ons advies om buitenlandse bundels te activeren bij je huidige mobiele aanbieder.

Z!Nvolle tip 9 – Denk goed na over de combinatie van de bestemming en je telefoon

Zo kan je telefoon bijvoorbeeld oververhit raken als je deze te lang in de zon laat liggen. Je mobiel gaat dus liever niet mee zonnebaden!

Vergeet ook vooral niet om zelf van de vakantie te genieten en geef je mobiel ook vakantie!

Could not resolve host: urls.api.twitter.com; Name or service not known