Z!N telecom
Ncb-Laan 117c
5462 GC Veghel
Contact met Z!N

Kom langs, je bent altijd welkom
Ncb-Laan 117c in Veghel
(naast Shell tankstation)

(0413) 35 50 35

Bel mij terug
App met ons
Mail ons
Actueel

Alleen nog maar USB-C

1 september 2023

Eén kabel voor al je apparaten
Een iPhone voor jezelf, een Android voor de kinderen, oordopjes voor je partner … Een huis vol apparaten betekent een huis vol kabels. Erger nog: vol verschillende kabels. Want one size fits all gaat helaas niet op in de wereld van devices. Tot nu. Want er is licht aan de tunnel die bezaaid ligt met kabel. Straks volstaat één kabel voor al je draagbare apparaten.

Verplichting vanaf 2024: alleen nog maar USB-C
Dit goede nieuws is het gevolg van Europees beleid. De Europese commissie heeft bepaald dat je vanaf 2024 alle mobiele telefoons, tablets, camera’s, oordopjes en andere draagbare apparaten moet kunnen opladen met één type kabeltje. Het enige type kabel dat je straks gaat gebruiken is de USB-C-aansluiting.

Dit besluit zit al jaren in de pijplijn. De Europese Commissie vindt de grote variatie aan opladers een doorn in het oog. Enerzijds omdat het leidt tot veel meer plastic gebruik dan nodig, anderzijds omdat consumenten onnodig op kosten worden gejaagd.

De USB-C aansluiting die straks standaard wordt, wordt nu al gebruikt door veel nieuwe Android-toestellen. In 2018 gebruikte ongeveer 29 procent van de nieuwe telefoons dit systeem. Ongeveer de helft van smartphones werd opgeladen via het oudere micro-usb-systeem. 21 procent van de verkochte telefoons betrof iPhones. Deze worden opgeladen met de Lightning-kabels die alleen door Apple geleverd worden. Die laatste twee systemen mogen in 2024 dus niet meer worden gebruikt door fabrikanten.

Heb je een vraag?
Bel, app of mail ons!

(0413) 35 50 35 06 40 73 46 65 mail@zintelecom.nl

Loop even binnen.
We helpen je direct!

Ncb-Laan 117c
5462 GC Veghel
Openingstijden

Vandaag geen tijd?
Maak een afspraak.

Naar het formulier