Z!N telecom
Ncb-Laan 117c
5462 GC Veghel
Contact met Z!N

Kom langs, je bent altijd welkom
Ncb-Laan 117c in Veghel
(naast Shell tankstation)

(0413) 35 50 35

Bel mij terug
App met ons
Mail ons
Actueel

Je iPhone gestolen? Handel...

3 oktober 2023

Als je ergens op mispakt in je leven, dan is het wel je iPhone. En waarschijnlijk overvalt de paniek je direct als je digitale maatje gestolen blijkt. Toch is het beste advies: blijf rustig, zodat je met verstand de onderstaande stappen doorloopt. Want hoe sneller je handelt, hoe groter de kans dat het leed beperkt blijft. Hulp nodig van Z!N? We lopen de stappen graag samen met je door. Loop gewoon binnen of neem contact met ons op.

Neem maatregelen om jezelf beter te beschermen tegen smartphone-diefstal

Welk leed we bedoelen? Het verlies van je iPhone moet je accepteren, want de kans is klein dat je het toestel ooit terugziet. Maar het verlies van dierbare foto’s of indringers in je mailbox is wellicht te voorkomen. En dat geldt ook voor een torenhoge telefoonrekening door een bel- en datalustige dief. Knoop daarom onderstaande stappen goed in je oren. En hoop vervolgens dat je ze nooit nodig hebt.

Koppel meerdere apparaten aan één Apple ID

Voor onderstaande handelingen via ‘Zoek mijn iPhone’ is het belangrijk dat, naast je iPhone, ook andere apparaten gekoppeld zijn met iCloud. Want als je wilt inloggen bij iCloud wordt er een code gestuurd naar één van je apparaten. Als je geen ander apparaat hebt met dezelfde Apple ID ontvang je dus géén code. Hulp nodig van Z!N? We lopen de stappen graag samen met je door. Loop gewoon binnen of neem contact met ons op.

Start je computer en kijk op support.apple.com waar het toestel zich bevindt via ‘Zoek mijn iPhone’. Dankzij de GPS-signalen kun je gericht zien waar de smartphone zich bevindt. Dit werkt voor je iPhone, maar ook voor je iPad, Apple Watch en Mac.

Op ‘Zoek mijn iPhone’ kun je op afstand een pincode activeren, om te voorkomen dat de vinder toegang heeft tot jouw gegevens. Ook kun je je iPhone op afstand wissen. Besef wel dat na deze handeling je smartphone niet meer te traceren is. De toegang blokkeren is ook een optie zijn.

Wees waakzaam op berichten over je diefstal

Dieven hebben het niet alleen gemunt op je toestel, maar ook op je persoonlijke accounts. Verander daarom de wachtwoorden van al je accounts die via je smartphone toegankelijk zijn, zoals e-mail, sociale media, bankieren en andere apps met persoonlijke gegevens. Vooral je mail is belangrijk.

Want zodra iemand toegang heeft tot jouw mailbox, krijgt hij heel gemakkelijk toegang krijgen tot allerlei andere diensten door ‘wachtwoord vergeten’ aan te klikken. Het instellen van een nieuw wachtwoord gaat meestal via een linkje dat je per mail wordt toegestuurd. Voor je het weet heeft iemand anders je buitengesloten bij allerlei diensten.

Ontkoppel je bankpassen

Als je de smartphone blokkeert met ‘Zoek mijn iPhone’ kan het zijn dat Apple voorstelt je opgeslagen bankpassen los te koppelen. Als dit echter niet zo is, kun je dit handmatig doen in de accountinstellingen. Tenzij je bankpassen samen met je telefoon zijn gestolen, hoef je deze niet te blokkeren.

Als je meerdere financiële apps op je telefoon hebt, zoals mobiel bankieren of sparen, houd dan je transacties nauwlettend in de gaten. Meld verdachte activiteiten onmiddellijk aan je bank.

Aangifte

Meld de diefstal altijd bij de Politie. Dit kan online, maar u kunt ook de dichtstbijzijnde politiepost bezoeken om aangifte te doen. Dit is belangrijk om officiële documentatie te hebben voor het geval je dit nodig hebt voor verzekeringsclaims of andere juridische doeleinden.

Informeer je contacten

Laat je vrienden, familie en collega’s weten dat je smartphone gestolen is. Dit kan helpen voorkomen dat ze slachtoffer worden van frauduleuze berichten die namens jou worden verstuurd.

Tot slot

Neem maatregelen om jezelf in de toekomst beter te beschermen tegen smartphone-diefstal. Gebruik biometrische vergrendelingen, zoals vingerafdruk- of gezichtsherkenning. Stel ook sterkere wachtwoorden in en maak regelmatig back-ups van je gegevens. Want onthoud: voorkomen is de beste aanpak in de strijd tegen diefstal.

Heb je een vraag?
Bel, app of mail ons!

(0413) 35 50 35 06 40 73 46 65 mail@zintelecom.nl

Loop even binnen.
We helpen je direct!

Ncb-Laan 117c
5462 GC Veghel
Openingstijden

Vandaag geen tijd?
Maak een afspraak.

Naar het formulier